sliderΕκδρομέςΣχολ. Έτος 2023-2024

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του Γυμνασίου Συκουρίου στην Βουλή των Ελλήνων – Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων – Αθήνα. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που 60 μαθητές και μαθήτριες της Α & Β Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Η υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους του κτιρίου και την αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος με ιστορικά αντικείμενα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με τη Σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Χάρηκαν ιδιαίτερα όταν κάθισαν στα θεωρία του άνω αριστερού διαζώματος της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής και άκουσαν τον πρόεδρο να προσφωνεί στο σώμα των βουλευτών, το σχολείο τους!!

Τους μαθητές και τις μαθήτριες υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λάρισας κ. Καπετάνος Χρήστος, ο οποίος αφού συζήτησε μαζί τους, ευχήθηκε καλή πρόοδο και εμείς με τη σειρά μας τον ευχαριστήσαμε και του ευχηθήκαμε από καρδιάς τύχη αγαθή στο έργο του.

Επισκεφτήκαμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ενωθήκαμε με την ενέργεια του τοπίου.

Μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής το πρώτο βράδυ απολαύσαμε την θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών», στο θέατρο Βρετάνια.

Επισκέφτηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κ. Κοτσανά,  όπου ξεναγήθηκαν και ήρθαν σε επαφή με την  άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, έτσι ώστε να μας αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Επισκέφτηκαν επίσης το Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησαν  την «Ιστορία της Γης». Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου; Πώς σχηματίστηκαν οι οροσειρές στην επιφάνειά της, αλλά και οι βαθιές τάφροι στον ωκεάνιο πυθμένα; Πώς προκαλούνται οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις; Και γιατί σήμερα η Αφροδίτη και ο Άρης είναι τόσο εχθρικοί στην ζωή, σε αντίθεση με τον πλανήτη μας; Παρόλο που γνωρίζουμε ήδη πολλά, η προσπάθειά μας να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για την γένεση και την εξέλιξη του Ηλιακού συστήματος συνεχίζεται.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία για μια επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία  γνωριμίας με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη που κατοικούν στον πλανήτη.

Φάγαμε και διασκεδάσαμε όλοι μαζί σε ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στο Παλιό Φάληρο.

Σε αυτή την όμορφη εμπειρία οι εκπαιδευτικοί που συνόδεψαν ΄και τους ευχαριστούμε από καρδιάς είναι οι: Γαλιού Ιωάννα, Γεροφώτη Μαρία, Μπανιώτου Μαρία, Σβάρνας Θοδωρής, Σκούρα Ειρήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *