sliderΣυνέδρια - ΦεστιβάλΣχολ. Έτος 2023-2024

Το Γυμνάσιο Συκουρίου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου”

Το Γυμνάσιο Συκουρίου συμμετέχει για το σχολικό έτος 2023-2024 στο 2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας  με θεματικό άξονα:  «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου», που διοργανώνεται από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών, σε ένα δίκτυο 380 σχολικών μονάδων της χώρας μας.

Οι συμμετέχουσες σχολικές μονάδες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολυεδρικά το θέμα, εκπονώντας ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, πάνω στις εξής υποενότητες της βασικής θεματικής:

  • Τοπική ιστορία και εθιμικές τοπικές συνήθειες
  • Μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι
  • Τοπική Λογοτεχνία/ Συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες
  • Τέχνες και  αρχιτεκτονική
  • Τοπική  ιδιομορφία: φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
  • Οικονομική ζωή/ εμπορική δραστηριότητα
  • Εξέχουσες μορφές του τόπου.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα του Δικτύου, που ανέρχεται στις 580 εργασίες, τις οποίες εκπόνησαν 7520 συμμετέχοντες μαθητές με τους 1045 επιβλέποντες καθηγητές τους,   θα παρουσιαστεί στο  ομώνυμο  2ο Πανελλαδικό Μαθητικό Υβριδικό Συνέδριο που θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 17, Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19/4/23 και δια ζώσης το Σάββατο 20/4/23 για τις 80 σχολικές μονάδες που θα μετακινηθούν στην Πάτρα για αυτό τον σκοπό με  1760 μαθητές και 262 καθηγητές.


Το Γυμνάσιο Συκουρίου συμμετέχει στο συνέδριο με την Β τάξη, την Παρασκευή 19 Απριλίου, εκπονώντας εργασία για το Γεντίκι και τους περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς θησαυρούς που κρύβει. Ταξίδι, λοιπόν, στην ιστορία του Θεσσαλικού Πράσινου Λίθου που έχει “ντύσει” πολλά μνημεία ανά τον κόσμο, γνωριμία με τις άγριες ορχιδέες που αυτοφύονται στις πλαγιές του, περιήγηση στην Πράσινη Λίμνη που κρύβεται σε ανύποπτο σημείο και trailing στις όμορφες και ποικίλης δυσκολίας πεζοπορικές διαδρομές που διαθέτει, δύο εκ των οποίων αποτελούν τις αγωνιστικές διαδρομές του Γεντίκι Trail που έχει καθιερωθεί από το 2017. Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας αποτελείται από τους/τις εκπαιδευτικούς Γεροφώτη Μαρία ΠΕ86, Γαλιού Ιωάννα ΠΕ02 και Τσιχτή Ιωάννη ΠΕ01.

Ελάτε, λοιπόν, να σας γνωρίσουμε τον τόπο μας και να σεργιανίσουμε σε όμορφα μονοπάτια γεμάτα αρχαία ελληνική τεχνογνωσία, όμορφη φύση, καθαρό αέρα, πλούσια χρώματα και αρώματα!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *